دریافت نوبت
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1401/12/24 - 13:25
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 982
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

نشست صمیمی معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت با دستیاران بیمارستان فارابی

دکتر شیراوژن: بحث همسان سازی حقوق دستیاران با پزشکان عمومی نیازمند بررسی های بیشتر است

معاون فرهنگی آموزشی وزارت بهداشت در نشست صمیمی با رئیس و دستیاران بیمارستان فارابی توضیحاتی درباره افزایش حقوق و سایر درخواست های این گروه مطرح کرد.

نشست صمیمی معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت با دستیاران بیمارستان فارابی
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان فارابی، دکتر عباس شیراوژن، معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بامداد چهارشنبه 24 اسفند 1401 در نشستی با دکتر مهدی خداپرست زواره، رئیس بیمارستان فارابی و جمعی از دستیاران این مرکز به بحث و گفت و گو پرداخت.
دکتر شیراوژن در این نشست که به منظور رسیدگی به درخواست های دستیاران بیمارستان فارابی تشکیل شده بود اظهار داشت: از اینکه این فرصت در اختیار بنده قرار گرفت تا در جمع شما باشم بسیار خوشحالم. از دکتر خداپرست هم تشکر می‌کنم که این شرایط را مهیا کرد. خسته نباشید هم می‌گویم بابت تلاش های شما در شب چهارشنبه آخر سال. من خودم دوره اینترنی در بیمارستان فارابی بودم و می‌دانم که همکارانی که در این شب کشیک هستند کار بسیار سختی دارند. آمار و ارقام و تعداد جراحی ها هم نشان دهنده این موضوع است. ما واقعاً شرایط کارورزان، اینترن ها و دستیاران را درک کرده و حداکثر تلاشمان را می‌کنیم تا مشکلات آنان کم شود. در ابتدای کار بنده در این سمت، با نامه ها و مطالبات دوستان مواجه بودیم که در گذشته محقق نشده بود. مانند افزایش ۲۰ درصدی حقوق یا افزایش سالیانه آن. در گفت و گوهایی که در وزارتخانه انجام گرفت، نتیجه این شد که افزایش جدی در حقوق یعنی تقریبا ۱۰۰ درصدی اتفاق افتاد. همچنین در کنار دستیاران، عزیزان مقاطع دکترا، کارورزان و حتی فوق تخصص ها نیز مطالباتی داشتند که در نهایت باعث شد تا جدولی در این زمینه منتشر و پخش شود.
وی همچنین از افزایش حقوق دستیاران در سال 1402 خبر داد و افزود: در هماهنگی های انجام شده با معاونت آموزشی، هیئت امنا و معاونت توسعه وزارت بهداشت برای سال آینده نیز افزایش حقوق اتفاق خواهد افتاد. البته در حال حاضر نمی‌توان درباره عدد قطعی آن نظر داد و آن را خبری کرد. همچنین در رایزنی هایی که با قرارگاه جوانی جمعیت صورت گرفت، مقرر شد به ازای هر فرزند برای دستیاران متاهل، ۱۰ درصد به حقوق در نظر گرفته شده اضافه شود. البته می دانیم این عدد ناچیز است اما سعی می کنیم تا وضعیت این عزیزان را بهبود ببخشیم. در زمینه پرداختی ها در بیمارستان های مختلف هم باید عرض کنم شرایط در هر بیمارستان متفاوت است. زیرا میزان درآمد هر کدام با دیگری تفاوت هایی دارد. لذا ما باید برای این مشکل نسخه ای ارائه دهیم که پاسخگوی همه گروه ها باشد.
معاون فرهنگی آموزشی وزارت بهداشت در بخش دیگری از صحبت های خود به موضوع همسان سازی حقوق دستیاران با پزشکان عمومی پرداخت و تصریح کرد: برخی از دستیاران درخواست داشتند تا همسان سازی حقوق با پزشکان عمومی برای آن ها در نظر گرفته شود. بحث همسان سازی حقوق دستیاران با پزشکان عمومی نیازمند بررسی های بیشتر است. نظر وزارت بهداشت این است که پرداختی به دستیاران را باید حقوق در نظر گرفت و آن را به کمک هزینه تلقی نکرد. این مسئله خود نیازمند بررسی هایی از منظر علم حقوق است. زیرا باید مشخص شود این مبالغ به عنوان کمک هزینه تحصیلی است یا حقوق. در برخی از دستگاه‌ها مانند مجلس گفته می‌شود که این پرداختی حقوق نبوده و کمک هزینه محسوب می شود. چون این دو تفاوت هایی داشته و بحث‌های حقوقی مختلفی نیز دارند. اما با این وجود معاونت آموزشی وزارتخانه پیگیر این مسئله است و پیشنهاد خود را نیز به مجلس ارائه داده که این مبلغ باید به عنوان حقوق در نظر گرفته شود. مخالفت هایی هم وجود دارد اما در تلاش هستیم تا این اتفاق رخ دهد.
دکتر شیراوژن به تلاش های وزارت بهداشت برای ارائه تسهیلاتی مانند مسکن به دستیاران نیز اشاره کرد و گفت: ما می خواهیم هزینه زندگی این بچه ها را کمتر کنیم. به عنوان مثال شاید در اختیارات بیمارستان نباشد که حقوق یک دستیار را افزایش دهد. اما می‌تواند ساختمانی را برای اسکان این همکاران در نظر بگیرد. نه اینکه آن را بسازد بلکه می توانند ساختمان هایی را به صورت رهن برای دستیاران فراهم کند. یعنی علاوه بر وام ودیعه مسکن که این عزیزان دریافت می کنند بیمارستان نیز می تواند مبلغی را به آن اضافه کرده و یک ساختمان مثلا ۱۰ واحدی را برای آنان رهن کند. در خصوص خوابگاه های متاهلی نیز پیگیر هستیم تا چه در داخل شهر و چه در شهرک های دانشگاهی واحدهایی را به متاهلان اختصاص دهیم.
توضیح درباره شوراهای صنفی موضوع دیگری بود که معاون فرهنگی آموزشی وزیر به آن پرداخت و اظهار داشت: در خصوص شورای صنفی نیز باید توضیحاتی بدهم. این شورا دارای مسائل و مشکلاتی است. البته ما قصدی برای تغییر آن نداشتیم اما خود دانشجویان چندین بار اصرار کردند که دستورالعمل موجود اشکالاتی دارد و باید رفع شود. ما نیز با توجه به قوانین بالادستی پیگیر رفع این اشکالات شدیم. بخش هایی وجود داشت که بر خلاف قوانین بالا دستی بوده و باعث ایجاد مشکلاتی می شد. مجموعه این مشکلات باعث شد بر اساس قوانین موجود دستورالعمل را تغییر دهیم. به عنوان مثال در قانون بالادستی گفته شده که هر واحدی که منظور آن دانشکده، خوابگاه و مرکز درمانی است، می تواند شورای صنفی داشته باشد و ما نیز بر اساس همین قوانین، تغییرات را انجام داده و برای خوابگاه ها، دانشکده ها و بیمارستان ها شورای صنفی تعریف کردیم که در بیمارستان ها نوعاً دستیاران می تواند عضو شورای صنفی باشند. همچنین مقرر شد دو نفر از ۷ نفر شورای صنفی مرکزی هم از دستیاران باشند. البته با توجه به اتفاقات اخیر کشور انتخابات این شوراها عقب افتاد ولی مشکلی برای اجرای آن نیست.
وی در پایان صحبت های خود از تمایل وزارت بهداشت برای تعامل بیشتر با دستیاران خبر داد و گفت: ما هیچ گونه مشکلی در زمینه گفت و گو با دستیاران و دانشجویان نداریم. اما با ایجاد فشار هم مخالفیم. یعنی حرف ها را بشنویم و منتقل کنیم نه اینکه کسی بخواهد فشار ایجاد کرده یا تهدید کند. من خودم را وکیل مدافع دانشجویان می دانم. در این راه شخص وزیر و معاون آموزشی نیز با ما همراهی دارند.
دکتر خداپرست نیز از مسئولان وزارت بهداشت خواست تا توجه بیشتری به شرایط دستیاران داشته باشند. وی گفت: دانشجویان معمولاً حرکت مسئولان به سمت خودشان را نمی بینند. زیرا ممکن است در چندین جلسه با مشئولان شرکت کنند اما چون این جلسات خروجی ندارد پس در جلسات و نشست های بعدی نیز شرکت نمی کنند. حال اگر یکی از بندهای درخواستی دستیاران بیمارستان فارابی پس از نشست امروز محقق شود مطمئن باشید این همکاران در جلسات و نشست های بعدی نیز حضور خواهند داشت. در غیر این صورت ممکن است حتی در صورت تقاضای من نیز حاضر به شرکت در جلسات آینده نباشند.
وی مطرح کردن مطالبات را حق دستیاران دانست و افزود: گاه ممکن است دستیاران بیمارستان بخواهند نشستی با وزیر داشته باشند و مشکلات صنفی خود را مطرح کنند. اما همیشه این مورد عملی نیست. گرچه من اعتقاد دارم بسیاری از مشکلات و چالش ها در سطوح پایین تر نیز قابل حل شدن است. در واقع باید شرایط دستیاران به‌ گونه‌ای باشد که این دوستان بدون دغدغه وارد محل کار خود شوند. زیرا دستیاران خط اول درمان در بیمارستان های آموزشی هستند. اگر حال دستیار خوب باشد می تواند این حال خوب را به بیمار نیز منتقل کند.
در پایان این جلسه نیز نمایندگان دستیاران به بیان درخواست ها و مطالبات خود پرداخته و پیشنهادات خود را در زمینه رفع مشکلات موجود ارائه کردند.
  • گروه خبری : آموزش دستیاران
  • کد خبر : 231811
سید عباس قاضی میرسعید
تهیه کننده:

سید عباس قاضی میرسعید

تصاویر

نشست صمیمی معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت با دستیاران بیمارستان فارابی نشست صمیمی معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت با دستیاران بیمارستان فارابی نشست صمیمی معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت با دستیاران بیمارستان فارابی دکتر عباس شیراوژن، معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت دکتر مهدی خداپرست زواره، رئیس بیمارستان فارابی نشست صمیمی معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت با دستیاران بیمارستان فارابی نشست صمیمی معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت با دستیاران بیمارستان فارابی نشست صمیمی معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت با دستیاران بیمارستان فارابی نشست صمیمی معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت با دستیاران بیمارستان فارابی نشست صمیمی معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت با دستیاران بیمارستان فارابی دکتر عباس شیراوژن، معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت نشست صمیمی معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت با دستیاران بیمارستان فارابی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه