لیست اخبار صفحه :3
تامز جی سی( مراقبت سلامت): تیروئید و تاثیر آن بر بینایی
به مناسبت هفته جهانی تیروئید

تامز جی سی( مراقبت سلامت): تیروئید و تاثیر آن بر بینایی

بیماری تیروئید می تواند خود را به صورت کم کاری و پرکاری غده تیروئید نشان دهد. این بیماری همچنین می تواند باعث ایجاد تظاهراتی در چشم فرد بیمار شود. پف آلود بودن پلک ها، قرمزی ملتحمه، اشک ریزش، بیرون زدگی چشم ها و گاه انحراف و کاهش بینایی از جمله ی این علائم هستند. بیمارانی که دچار این مشکلات هستند علاوه بر مراجعه به چشم پزشک و رعایت توصیه های وی، باید از مصرف دخانیات پرهیز کرده و رژیم غذایی کم نمک را در پیش گیرند. در این فیلم دکتر سید محسن رفیع زاده طبائی زواره، فوق تخصص اربیت و اکولوپلاستی، معاون درمان بیمارستان فارابی و عضو هیئت علمی گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران نکات مهمی که بیماران تیروئیدی باید رعایت کنند را بیان می کند.

تامز جی سی (مراقبت سلامت): مصرف داروها و مراقبت های پس از عمل جراحی چشم را جدی بگیریم
آموزش های پس از عمل چشم و ترخیص

تامز جی سی (مراقبت سلامت): مصرف داروها و مراقبت های پس از عمل جراحی چشم را جدی بگیریم

نتیجه ی مطلوب یک عمل جراحی تا حد زیادی به مراقبت های پس از جراحی و ترخیص که به وسیله خود بیمار یا خانواده وی انجام می شود، بستگی دارد. اینکه بیمار بداند داروهای خود را چگونه مصرف کند، در چه وضعیتی بخوابد یا چه کارهایی را انجام ندهد و آن ها را به دقت اجرا کند، می تواند تاثیر به سزایی در بهتر شدن وضعیت چشم عمل شده داشته باشد. به همین دلیلی به بیماران توصیه می کنیم تا این فیلم کوتاه که با همکاری واحد آموزش سلامت بیمارستان فارابی تهیه شده را تماشا کرده و به نکات آن توجه کنند.

تامز لرن: استفاده از روش بازی سازی تیمی و رقابتی در آموزش درس استرابیسم به رزیدنت های سال دوم چشم پزشکی
گفت و گو با دکتر آرش میرمحمد صادقی، برگزیده هفدهمین جشنواره دانشگاهی شهید مطهری

تامز لرن: استفاده از روش بازی سازی تیمی و رقابتی در آموزش درس استرابیسم به رزیدنت های سال دوم چشم پزشکی

یادگیری را می توان یکی از مهمترین دغدغه های نظام های آموزشی در سراسر جهان دانست. همه متولیان آموزش تلاش می کنند تا بهترین روش را برای یادگیری در سازمان خود پیاده کنند. در کشور ما نیز این هدف با برگزاری جشنواره هایی مانند جشنواره دانشگاهی شهید مطهری، دنبال می شود تا با شناسایی و معرفی بهترین و کارآمدترین روش های آموزش، سطح یادگیری دانشجویان را افزایش داد. دستیاران گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز از این قاعده مستثنی نیستند و معاونت آموزشی این گروه تمام تلاش خود را به کار گرفته تا با فرایندهای متنوع انگیزه دستیاران را برای یادگیری افزایش دهد. یکی از این فرایندها «بازی سازی تیمی و رقابتی در آموزش درس استرابیسم به رزیدنت های سال دوم چشم پزشکی» است که با همکاری دفتر توسعه آموزش دستیاری بیمارستان فارابی و به وسیله دکتر آرش میرمحمد صادقی، جراح و چشم پزشک، فوق تخصص استرابیسم و دانشیار گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران به هفدهمین جشنواره دانشگاهی شهید مطهری معرفی شد و توانست عنوان فرایند برگزیده آموزشی را کسب کند.

اگر پس از عمل چشم این علائم را دارید به اورژانس چشم پزشکی مراجعه کنید
آموزش های پس از عمل چشم و ترخیص

اگر پس از عمل چشم این علائم را دارید به اورژانس چشم پزشکی مراجعه کنید

چشم پزشکان همواره به بیماران توصیه می کنند تا پس از جراحی های چشم حتما برخی نکات را رعایت کنند تا نتیجه عمل رضایت بخش و مطلوب باشد. گاهی نیز ممکن است از بیمار بخواهند برای معاینه پس از عمل به بیمارستان یا درمانگاه مربوطه مراجعه کرده تا چشم عمل شده به دقت مورد بررسی قرار بگیرد. به همین دلیل خود مراقبتی پس از عمل چشم و ترخیص از اهمیت زیادی برخوردار است. دانستن نکات اورژانسی پس از جراحی چشم برای بیمارانی که تحت جراحی قرار می گیرند ضرورری است.

تامز رس: اهدای بافت قرنیه، اهدای بینایی
به مناسبت هفته ملی پیوند اعضا

تامز رس: اهدای بافت قرنیه، اهدای بینایی

چشم را باید دریچه ای رو به هستی دانست و بینایی را یکی از ارزشمندترین نعمات خداوند. نعمتی که می تواند برای انسان به توازن اندیشه و ادراکش، بینش را به ارمغان آورد. با این تعبیر دور از ذهن نیست که بینش انسان را، مرهون عضو حساسی به نام چشم بدانیم. عضوی که تداوم فعالیت و کاریی اش مراقبتی پیوسته را می طلبد. اما گاه به دلیل حوادث یا بیماری های چشمی، این عضو حساس کارایی خود را از دست داده و بیمار نیازمند پیوند بافت قرنیه خواهد بود. پیوندی که می تواند بینایی و بالطبع آن زندگی را به یک انسان هدیه دهد. اما این امر نیازمند سخاوت خانواده هایی است که عزیزان خود را به هر دلیلی از دست داده اند و با کمی تامل می توانند با اهدای اعضا و بافت های بدن آنان به بیماران نیازمند، زندگی دوباره ای را برای یک انسان به ارمغان بیاورند. هفته پیوند اعضا بهانه ای شد تا روند اهدا، انتقال، پیوند بافت قرنیه و اهمیت آن را در بیمارستان فارابی با همکاری دکتر مهدی خداپرست زواره، رئیس و جمعی از چشم پزشکان این مرکز به تصویر بکشیم.

تامز جی سی: نکاتی که بیماران باید در هنگام جراحی های لیزیک و لازک رعایت کنند

تامز جی سی: نکاتی که بیماران باید در هنگام جراحی های لیزیک و لازک رعایت کنند

صحبت از انجام جراحی برای بیماران معمولا باعث ایجاد اضطراب و استرس در آنان می شود. به ویژه زمانی که صحبت از جراحی های اصلاح عیوب انکساری مانند لیزیک، لازک یا PRK می شود. به دلیل اینکه این جراحی ها با بی حسی موضعی چشم انجام شده و فرد در حین عمل هوشیار است. همین موضوع می تواند اضطراب بیمار یا زیباجو را دو چندان کند. اما جای هیچ نگرانی وجود ندارد. زیرا با اجرای دستورات پزشک در حین عمل که زمان آن نیز بسیار کوتاه است، بدون ایجاد مشکل و یا هرگونه دردی، فرایند جراحی به پایان می رسد. در این فیلم دکتر مهدی خداپرست زواره، رئیس و فوق تخصص قرنیه بیمارستان فارابی و عضو هیئت علمی گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران این نکات مهم را مرحله به مرحله بیان می کند.

تامز جی سی (مراقبت سلامت): اهمیت آگاهی رسانی درباره بهداشت دست
روز جهانی بهداشت دست در بیمارستان فارابی

تامز جی سی (مراقبت سلامت): اهمیت آگاهی رسانی درباره بهداشت دست

عفونت های بیمارستانی، مقاومت میکروبی و موارد مشابه از چالش هایی مهمی است که بیمارستان ها و مراکز درمانی همواره با آن مواجه هستند. یکی از راه حل هایی که می تواند این موارد را تا حد زیادی کاهش دهد رعایت بهداشت دست است که نتیجه رعایت آن در همه گیری کرونا به خوبی مشخص شد. اهمیت این موضوع و نقش آن در سلامت بیماران و کارکنان مراکز درمانی تا حدی است که سازمان جهانی بهداشت 5 می را به عنوان روز جهانی بهداشت دست انتخاب کرده و هر سال با یک شعار جدید سعی در فرهنگ سازی بیشتر در زمینه بهداشت دست و کاهش خطر انتقال عوامل بیماری زا دارد. این سازمان در سال 2024 نیز با شعار «چرا هنوز هم آگاهی رسانی درباره بهداشت دست اهمیت دارد» به استقبال روز جهانی بهداشت دست رفت و همین موضوع باعث شد تا واحد کنترل عفونت بیمارستان فارابی نیز با برگزاری یک مراسم و آموزش چهره به چهره، در راستای افزایش سطح آگاهی جامعه و همچنین کارکنان این بیمارستان قدم بردارد. شادی رضائی، سوپروایزر کنترل عفونت بیمارستان فارابی در این فیلم توصیح کاملی را درباره این اقدامات بیان می کند.

تامز Q&A: کدام یک از جراحی های اصلاح عیوب انکساری چشم برای بیمار بهتر است؟
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران

تامز Q&A: کدام یک از جراحی های اصلاح عیوب انکساری چشم برای بیمار بهتر است؟

یکی از سوالاتی که معمولا بیماران از پزشکان و کادر درمان بخش جراحی های رفراکتیو و لیزیک بیمارستان فارابی می پرسند این است که اگر هزینه یک جراحی بیشتر از نوع دیگر باشد به معنای بیشتر بودن کیفیت آن است؟ یا اینکه اصولا کدام یک از جراحی های عیوب انکساری چشم برای بیمار بهتر است؟ لیزیک، لازک یا موارد دیگر؟ به همین دلیل به زیباجویانی که ممکن است چنین پرسشی را در ذهن داشته باشند توصیه می کنیم تا تماشای این فیلم و توضیحاتی که دکتر پریسا عبدی، جراح و متخصص چشم و فوق تخصص قرنیه بیمارستان فارابی و عضو هیئت علمی گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در این زمینه می دهد را از دست ندهند.

متن استاتیک شماره 1282 موجود نیست