دیابت یا قند خون چیست؟
دیابت (قند خون) نوعی بیماری متابولیک مزمن است که به علت تخریب سلولهای بتای پانکراس که هورمون انسولین تولید می کنند به وجود می آید. هورمون انسولین تنظیم کننده قند خون است و همین مشکل باعث افزایش قند در بدن می شود. حال اگر چنین مشکلی برای ما ایجاد شود چه باید بکنیم؟ چگونه قند خون را کنترل کنیم؟ بهتر است این فیلم که با تلاش واحد پرستاری آموزش و پیگیری بیمار بیمارستان فارابی تهیه شده را تماشا کنید تا به پاسخ این سوال ها یا سوال های مشابه در زمینه دیابت برسید.
علوم پزشکی تهران پیشتاز در اولین ها
تامز تاپ 7: جراحی موفقیت آمیز پیوند عصب حسی قرنیه برای نخستین بار در بیمارستان فارابی
با همکاری جمعی از متخصصان و جراحان چشم و مغز و اعصاب دانشگاه های علوم پزشکی تهران و گیلان، برای نخستین بار در کشور پیوند عصب حسی قرنیه (Corneal Neurotization) روی چشم بیمار با سابقه جراحی تومور مغزی و مشکل در عصب بینایی سطح چشم، در بیمارستان فارابی انجام شد. در این جراحی بخشی از عصب پا توسط جراح مغز و اعصاب جداسازی شده و پس از آماده سازی، توسط متخصصان قرنیه و اکولوپلاستی به قرنیه چشم بیمار مورد نظر پیوند شد. در این جراحی نیازی به اهدا کننده وجود نداشته و عصب از پای بیمار گرفته می شود.
کنترل مصرف منطقی آنتی بیوتیک
سامانه Auto Stop Order در بیمارستان فارابی راه اندازی شد
به همت واحد کنترل عفونت بیمارستان فارابی و با همکاری داروخانه و واحد فناوری اطلاعات این بیمارستان، سامانه Auto Stop Order برای اولین بار در دانشگاه علوم پزشکی تهران و به منظور مدیریت و کنترل مصرف آنتی بیوتیک راه اندازی شد.
پیام تبریک دکتر مهدی خداپرست رئیس بیمارستان فارابی به مناسبت روز پزشک
دکتر مهدی خداپرست زواره، عضو هیئت علمی گروه چشم دانشگاه علوم پزشکی تهران و رئیس بیمارستان فارابی در پیامی فرا رسیدن روز پزشک را تبریک گفت.
نظر رزیدنت ها درباره PMP
برگزاری آزمون استدلال بالینی دستیاران چشم پزشکی این بار در بیمارستان فارابی
آزمون استدلال بالینی (PMP) دستیاران چشم پزشکی بیمارستان فارابی دو سه سالی است که در مرکز جامع آزمون های الکترونیکی دانشگاه علوم پزشکی تهران واقع در مرکز طبی کودکان برگزار می شد. اما این بار با توجه به ایجاد زیرساخت های مناسب، این آزمون پنجشنبه 29 تیر 1402 به میزبانی بیمارستان فارابی اجرا و در آن دستیاران سال های 1 تا 4 چشم پزشکی با یکدیگر به رقابت پرداختند. همین موضوع بهانه ای شد تا روابط عمومی این مرکز گفت و گویی را با دکتر آرش میرمحمد صادقی، عضو هیئت علمی و مدیر برنامه دستیاری بیمارستان فارابی و تعدادی از دستیاران انجام دهد.
روز ویتامین D3 در بیمارستان فارابی
کمبود ویتامین D را جدی بگیرم!
کمبود ویتامین D تاثیر به سزایی بر سیستم ایمنی بدن و عملکرد صحیح اندام ها دارد. یکی از این عوارض تاثیر بر راندمان کاری کارکنان است. با توجه به معاینات طب کار و آزمایشاتی که توسط واحد بهداشت حرفه ای از کارکنان در بیمارستان فارابی به عمل آمده، تصمیم گرفته شد در هر ماه یک روز را به عنوان روز ویتامین D3 مشخص و قرص این ویتامین در بین کارکنان توزیع شود. زینب چاوشی، سوپروایزر آموزش سلامت و فاطمه مقدسی، مسئول بهبود کیفیت بیمارستان فارابی در این فیلم توضیحاتی را درباره برگزاری این روز مطرح می کنند.
همیشه همراه بیماران هستیم
واحد پرستاری آموزش و پیگیری بیمار در بیمارستان فارابی افتتاح شد
به منظور ارائه آموزش های خودمراقبتی به بیماران به ویژه پس از ترخیص و اهمیت آشنایی آنان با این آموزش ها، واحد پرستاری آموزش و پیگیری بیمار بیمارستان فارابی با حضور دکتر مهدی خداپرست زواره، رئیس، دکتر سید محسن رفیع زاده طبائی زواره، معاون درمان و دکتر کاظم رهنما، مدیر این مرکز افتتاح شد.
همه چیز درباره سامانه جدید نسخه نویسی پرونده الکترونیک بیمارستان فارابی
از 27 تیر 1402 سامانه جدید نسخه نویسی پرونده الکترونیک بیمارستان فارابی آغاز به کار کرد و اهمیت این موضوع باعث شد تا مهندس طاهره صادقی، مسئول واحد فناوری اطلاعات این بیمارستان به همراه کارشناس شرکت پشتیبان این سامانه (Bioarc) توضیح کاملی را درباره آن ارائه دهند. این سامانه به نشانی clinics.tums.ac.ir در دسترس اساتید و دستیاران بیمارستان فارابی است.
مختصر و مفید بیاموزید
آشنایی با قوانین اداری بیمارستان فارابی
واحد منابع انسانی بیمارستان فارابی به منظور آشنایی هرچه بیشتر کارکنان نو ورود این بیمارستان با قوانین اداری، اقدام به برگزاری یک کلاس آموزشی کرد. در این کلاس مواردی همچون آشنایی با رسالت و چشم انداز بیمارستان فارابی، قوانین و مقررات عمومی، مقررات اداری، ارتقا شغلی، ارزشیابی کارکنان و ارائه پیشنهادات توسط رضا کریمی کلایه، مسئول منابع انسانی بیمارستان فارابی مطرح شد که در قالب یک فیلم کوتاه جمع آوری شده است. علاقه مندان به ویژه کارکنان نو ورود با تماشای این فیلم می توانند با این قوانین و مقررات به خوبی آشنا شوند.
درباره پروژه ARASH-ASSIST بیشتر بدانیم
دکتر سید فرزاد محمدی: برای ورود به زنجیره ارزش و دیده شدن باید به شراکت بین المللی فکر کرد
دکتر سید فرزاد محمدی، عضو هیئت علمی گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و رئیس مرکز تحقیقات چشم پزشکی ترجمانی این دانشگاه در گفت و گویی مفصل با روابط عمومی بیمارستان فارابی به بیان اهداف پروژه طراحی و ساخت ربات دستیار آموزش جراحی چشم پزشکی موسوم به ARASH-ASSIST و تحولی که این فناوری در آموزش چشم پزشکی ایجاد خواهد کرد، پرداخت.