دریافت نوبت
ویژه خیرین و اهداکنندگان
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
روش اجرایی مراقبت و کنترل طغیان عفونتهای بیمارستانی
 
 طغیان یک بیماری زمانی اتفاق می افتد که: 
- در آن دونفر یا بیشتر که از نظر زمانی و مکانی باهم ارتباط دارند دچار یک بیماری می شوند.
- در آن وقوع موارد عفونت یا بیماران به تعداد بیش از حد انتظار برای مکان و زمان مورد نظر اتفاق افتاده است.
- بروز حتی یک مورد از یک بیماری نادر که در آن لازم است که معیارهای تشخیص و کنترل آن بیماری مورد توجه قرار گیرد.

طغیان عفونت بیمارستانی:
موارد زیر از جمله طغیان های عفونت های بیمارستانی محسوب می شوند:
- افزایش موارد عفونت بعد از اعمال جراحی در بیماران بعلت استرپتوکوک گروه A 
- افزایش موارد عفونت بعد از اعمال جراحی چشم و یا پروسیجر های مختلف داخل چشمی در بیماران 
- عفونت های بیمارستانی که به خاطر عوامل غیر شایع ایجاد شده باشند.
- عفونت های بیمارستانی که به علت یک عامل عفونی شایع بوجود آمده ولی الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی آن ها غیرمعمول است.
عفونت های بیمارستانی که در یک محل آناتومیکی یکسان ایجاد می شوند مثل افزایش موارد اسهال در یک بخش بیمارستانی:
1. سرپرستار یا مسئول واحد روزانه بیماران مبتلا به عفونت های بیمارستانی را به واحد کنترل عفونت گزارش می دهد.
2. مسئول واحد میکروب شناسی روزانه بیماران دارای کشت مثبت میکروب های مقاوم به آنتی بیوتیک (MRSA.VRE.CRP.MRSE و ...) را کتبا به واحد کنترل عفونت گزارش می کند.
3. سوپروایزر کنترل عفونت روزانه کشت های مثبت بیماران را از طریق HIS بررسی می کند و کشت های مثبت مربوط به بیماران عفونت های چشمی که طی سه ماه گذشته در این مرکز جراحی شده اند را ثبت می کند. 
4. سوپروایزر کنترل عفونت در صورت مشاهده افزایش موارد عفونت در مقایسه با ماه گذشته یا کلاستر بلافاصله به پزشک کنترل عفونت جهت تشکیل کمیته اضطراری کنترل عفونت گزارش می دهد
5. پزشک کنترل عفونت دستور تشکیل کمیته اضطراری کنترل عفونت برای بررسی موارد عفونت و علل احتمالی را می دهد.
6. تشخیص و تایید طغیان عفونت بیمارستانی با کمیته کنترل عفونت می باشد.
 
فرایند نحوه مدیریت طغیان عفونت در بیمارستان فارابی به ترتیب شامل مراحل زیر به اجرا گذاشته می شود: 
- تشکیل کمیته اضطراری کنترل عفونت بیمارستان به منظور بررسی عوامل خطر احتمالی بروز عفونت 
* سوپروایزر کنترل عفونت موظف است کلیه اطلاعات مورد نیاز مربوط به بیماران را برای تصمیم گیری اعضای کمیته کنترل عفونت جمع اوری و در جلسه کمیته گزارش نماید.
- نمونه گیری هدف دار و انجام کشت از منابع مشکوک در بخش مربوطه  جهت تشخیص منبع احتمالی عفونت
- گزارش طغیان به کمیته کنترل عفونت دانشگاه 
- تدوین برنامه مداخله ای فوری جهت کنترل طغیان 
- تهیه گزارش نهایی اقدامات صورت گرفته و اقدامات پیشگیرانه جهت ارائه در کمیته کنترل عفونت بیمارستان 

 

  • تاریخ انتشار : 1402/03/01 - 14:50
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1132
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

جلسه کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد

گزارش خطا، گزارش خطا و باز هم گزارش خطا!

جلسه کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی با هدف بررسی موارد عفونت پس از جراحی و راهکارهای پیشگیری از این عوارض به ویژه ارسال گزارش خطا برگزار شد.

جلسه کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان فارابی، جلسه کمیته کنترل عفونت این بیمارستان بامداد یکشنبه 31 اردیبهشت 1401 با حضور دکتر مهدی خداپرست زواره، رئیس، دکتر سید محسن رفیع زاده طبائی زواره، معاون درمان، دکتر حمید ریاضی اصفهانی، معاون آموزشی، دکتر سید علی طباطبائی، رئیس بخش اورژانس، دکتر محمدرضا مهرابی بهار، مسئول ایمنی و ثریا کریمی، مدیر پرستاری برگزار شد.
نکته قابل توجه در این جلسه را باید تاکید حاضران به ویژه رئیس، معاونان و مسئولان بخش ها بر گزارش خطا توسط کادر درمان دانست. دکتر خداپرست در این زمینه اظهار داشت: تقاضای من از همکاران به ویژه دستیاران این است که هرگونه مشکل یا عوارض در جراحی را علاوه بر گزارش حتما به استاد مربوطه نیز اطلاع دهند. زیرا این موضوع نه تنها از نظر حقوقی مهم است بلکه می تواند از بروز عوارض بیشتر و ایجاد مشکل برای بیماران پیشگیری کند. بارها دیده شده که پس از جراحی بیمار دچار عفونت یا عارضه شده اما به دلیل اینکه خطای مورد نظر گزارش شده و استاد نیز توسط دستیاران در جریان عوارض قرار گرفته، همکاران توانسته اند این مسئله را به خوبی مدیریت کنند.
دکتر ریاضی نیز با تایید صحبت های رئیس بیمارستان فارابی گفت: گزارش خطا از این جهت اهمیت دارد که می توان مشکلات و عوارض پس از جراحی را تا حد زیادی کاهش داد. متاسفانه تعداد خطاهایی که همکاران ما گزارش می کنند بسیار کم است و کادر درمان به خصوص دستیاران باید به این موضوع توجه بیشتری کنند.
در ادامه دکتر مهرابی بهار با اشاره به مواردی که می تواند احتمال عفونت های پس از جراحی را افزایش دهد گفت: موضوعی که در جراحی چشم اهمیت دارد، زمان است. زیرا ممکن است با افزایش زمان جراحی یا به اصطلاح مدت زمانی که چشم باز است، احتمال بروز عفونت های پس از جراحی نیز بیشتر شود. همچنین در زمان عمل باید کمترین میزان ورود ابزار به چشم را داشته باشیم. زیرا با هربار ورود ابزار جراحی به داخل بافت چشم، خطر عفونت نیز افزایش پیدا می کند.
مسئول ایمنی بیمارستان فارابی نیز مانند سخنرانان قبلی بر تکمیل فرم گزارش خطا توسط کادر درمان تاکید کرد و افزود: فرهنگ ما باید به سمت گزارش کردن خطا برود.هم خطاهای حین و پس از عمل و هم عوارض ناخواسته دارویی. در حال حاضر فرم های ADR (عارضه ناخواسته دارویی یا Advers Drug Reactions) در بخش ها و داروخانه بیمارستان وجود دارد و با وجود اینکه ما بارها در جلسات بر این موضوع تاکید کرده ایم اما همچنان بعضی از همکاران ما از وجو این فرم اطلاعی ندارند. به دلیل اهمیتی که در تکمیل این فرم ها وجود دارد، این موضوع حتی در سمپوزیوم ها و کارگاه های اورژانس بیست و هشتمین سمینار سالیانه فارابی نیز مطرح شد. به همین دلیل از پزشکان تقاضا داریم در صورت ایجاد هرگونه عارضه در حین عمل یا عفونت های پس از عمل، حتما نسبت به ارسال گزارش خطا اقدام کنند. اگر هم به هر دلیلی خود پزشک در آن زمان امکان ارسال گزارش ندارد می تواند از کادر پرستاری یا در زمینه عوارض ناخواسته دارویی، از همکاران داروخانه بخواهد تا فرم مورد نظر را تکمیل و ارسال کنند.
پس از مطرح شدن این موارد، شادی رضائی، سوپروایزر کنترل عفونت بیمارستان فارابی به مقایسه میزان بروز مواجهات شغلی کارکنان این بیمارستان در فصل زمستان سال های 1400 و 1401 پرداخت و گفت: در مواردی مانند نیدل استیک، دستیاران بیشترین مواجهه را دارند و پس از آن پرستاران و کارشناسان اتاق عمل در رتبه های بعدی هستند. با استخراج این آمار، در حال حاضر تاکید و نظارت بیشتری بر استفاده از لوازم حفاظت فردی در بیمارستان فارابی وجود دارد. همچنین به تعداد کافی عینک محافظ نیز درخواست کرده ایم تا در اختیار همکاران به ویژه دستیاران و فلوها قرار داده و بتوانیم میزان مواجهات را کاهش دهیم. وی در ادامه افزود: در زمینه بروز عفونت نیز در زمستان سال گذشته نسبت به مدت مشابه سال 1400 شاهد کاهش موارد هستیم. رضائی همچنین به مقایسه و بررسی الگوی مقاومت میکروبی، میزان شاخص های بهداشت دست و میزان اثربخشی فعالیت های کنترل عفونت در سه ماهه پایانی سال های 1400 و 1401 پرداخت و گزارشی از این موارد را برای حاضران مطرح کرد.
سوپروایزر کنترل عفونت بیمارستان فارابی در پایان این جلسه با اشاره به عناوین برنامه عملیاتی واحد کنترل عفونت بیمارستان فارابی در سال 1402 اظهار داشت: ما دو عنوان مهم را برای برنامه عملیاتی سال جاری مد نظر داریم. یکی استقرار برنامه مدیریت بسته ای پیشگیری از عفونت محل جراحی چشم در بیمارستان به میزان 100 درصد و دیگری افزایش میزان رعایت اصول بهداشت دست واحدها از 34 به 37 درصد که امیدواریم تا پایان سال 1402 به هدفگذاری مد نظرمان دست پیدا کنیم.
 
  • گروه خبری : کمیته کنترل عفونت
  • کد خبر : 235002
سید عباس  قاضی میرسعید
تهیه کننده:

سید عباس قاضی میرسعید

تصاویر

جلسه کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد جلسه کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد جلسه کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد جلسه کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد جلسه کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه