دریافت نوبت
ویژه خیرین و اهداکنندگان
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1400/09/18 - 11:07
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 829
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

گفت و گوی صمیمی با پرستار نمونه کشوری بیمارستان فارابی

زهرا میرزائی: پرستاری رشته ای آمیخته با علم و هنر است

پرستار نمونه کشوری بیمارستان فارابی در گفت و گو با روابط عمومی این بیمارستان با اشاره به اهمیت به کارگیری علم و تجربه و تخصص در حرفه پرستاری، پرستار موفق را پرستاری دانست که در کنار این موارد از مهارت هایی مثل تفکر انتقادی، مهارت حل مسئله و مهارت مواجهه با بحران بهره برده و بتواند از عهده مسئولیت ها و وظایف حرفه ای خود برآید.

زهرا میرزائی، سوپروایزر آموزشی بیمارستان فارابی
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان فارابی، فرا رسیدن روز پرستار و معرفی پرستاران نمونه در مراکز درمانی سراسر کشور بهانه ای شد تا گفت و گویی را با زهرا میرزائی، سوپروایزر و پرستار نمونه کشوری بیمارستان فارابی انجام دهیم که در ادامه آن را می خوانید.
 
خودتان را معرفی کرده و بفرمایید چند سال است که در حرفه پرستاری مشغول هستید؟
زهرا میرزائی فارغ التحصیل رشته کارشناسی پرستاری از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و کارشناسی ارشد آموزش پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشجوی دکترای تخصصی آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران هستم. دارای مدرک پرستاری پرواز از دانشکده صنعت هواپیمایی کشور می باشم. 
متاهل هستم و دو فرزند دارم و مدت 28 سال است که در این حرفه مشغول به کار می باشم که 14 سال از این سال های پرافتخار را در خدمت آموزش پرسنل پرستاری بعنوان سوپروایزر آموزشی بودم.
 
چرا پرستاری را انتخاب کردید؟
در ابتدا دید کمی نسبت به این حرفه داشتم و با تشویق یکی از دوستان این رشته را انتخاب کردم البته رتبه کنکور هم در انتخاب آن بی تاثیر نبود. زمان ورود به عرصه بالینی با چالش هایی مواجه بودم که یکی از آنها فاصله بین دروس تئوری و کار عملی در بالین بود. کم کم با گذشت زمان و کسب علم،  تجربه و کار در فیلدهای متفاوت بالین بخصوص کار در بخش های ویژه مثل CCU علاقه ام به این رشته زیاد شد و دریافتم که پرستاری رشته ای آمیخته با علم و هنر است و حرفه ای است که می توان وظایف شغلی را در نقش های حمایتی، مراقبتی، آموزشی، پژوهشی، هماهنگی و مدیریتی ارائه داد. 
 
آیا تمام مدت دوران خدمت خود را در بیمارستان فارابی سپری کردید؟
خیر، دوران دانشجویی در بخش های عفونی، بلوک زایمان، اورژانس و کودکان بیمارستان لقمان حکیم که وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بود آغاز به کار کردم. طرح نیروی انسانی را در درمانگاه اورژانس این بیمارستان گذراندم. پس از پایان دوران طرح، در بخش CCU بیمارستان لقمان و همزمان در بخش CCU بیمارستان باهر مشغول به کار شدم. یک سال بعد از پایان طرح، بعد از قبولی در آزمون استخدامی، در بیمارستان فارابی شروع به کار کردم. به مدت یکسال هم در واحد طب هوایی بیمارستان پیامبران در معاینات کادر پرواز همکاری داشتم. 
 
از نظر شما معیارهای یک پرستار موفق چه چیزهایی است؟
پرستار موفق پرستاری است که با به کارگیری علم و تجربه و تخصص و استفاده از مهارت هایی مثل تفکر انتقادی، مهارت حل مسئله و مهارت مواجهه با بحران بتواند از عهده مسئولیت ها و وظایف حرفه ای خود برآید و در جهت تامین حفظ و ارتقاء سلامت و رفاه مددجویان تلاش نماید. ضمن این که سلامتی جسمی، روحی و روانی خود را نیز در نظر داشته باشد.
 
پرستاران ما بیشتر با چه مشکلاتی دست و پنجه نرم می کنند و توقع شما از مسئولان برای رفع این مشکلات چیست؟
پرستاران با مشکلاتی مانند نداشتن امنیت شغلی، محیط کار پراسترس، مواجهه با بیماری های قابل انتقال، مواجهه با اشعه، بی خوابی بدنبال شبکاری، ساعات کار طولانی مخصوصا در اتاق های عمل، کمبود نیرو در برخی از شیفت های کاری، انجام وظیفه در ساعات متفاوت شبانه روز و در ایام تعطیلات رسمی و نیز در زمان وقوع بحران هایی چون سیل، زلزله و..... روبرو هستند و مهمتر از همه این که در حفظ بنیان خانواده نیز باید تلاش کنند.
پیگیری اجرای قانون تعرفه گذاری و محاسبه حق الزحمه برخی خدمات پرستاری، فراهم نمودن امنیت شغلی بیشتر در محیط بیمارستان و بکارگیری پرستاران با تجربه و کارآزموده در بیمارستان ها در جایگاه هیئت علمی بالینی به عنوان یک رابط در دانشکده جهت کاهش شکاف بین تئوری و بالین از مواردی است که نیاز به توجه بیشتر مسئولین محترم دارد.
 
به نظر شما جدی ترین چالشی که کووید-19 برای پرستاران به همراه داشت چه بود؟
جدی ترین چالشی که کووید -19 برای پرستاران به همراه داشت مبتلا شدن کادر درمان به دنبال مواجهات مکرر با بیمارانی بود که مبتلا به این ویروس بودند، همچنین خستگی کادر درمان، جدی نگرفتن این بیماری در عموم مردم، عدم رعایت موازین بهداشتی، کمبود نیروی پزشک و پرستار به دنبال ابتلا آنها به این بیماری، فشار روانی و اضطراب در کادر درمان، از دیگر چالش های کووید- 19می باشد.
 
با توجه به سختی های موجود در حرفه پرستاری مانند همه گیری کرونا که شاهد آن هستیم آیا تا به حال شده از انتخاب خود پشیمان شوید؟
حس خوبی که با بهبود حال بیمار بدنبال درمان و مراقبت از وی ایجاد می شود شوق و انگیزه ادامه کار در این حرفه را زیاد می کند. عشق و علاقه و حس تعهد به این حرفه سختی های این حرفه را کم رنگ و ادامه مسیر را هموار می کند.
 
آیا فکر می کردید به عنوان پرستار نمونه کشوری انتخاب شوید؟
نمونه بودن در این حرفه زمانی اهمیت می یابد که در حفظ آن کوشا باشیم و نقاط قوت خود را پررنگ تر و نقاط ضعف و قابل بهبود را اصلاح کنیم. البته نمونه شدن خود را مدیون زحمات همه همکاران عزیزم که با تلاش و همکاری خود در عرصه آموزش ضمن خدمت پرستاری همیشه یار و همراه من بودند می باشم.
 
با توجه به این که شما سوپروایزر آموزشی بیمارستان فارابی هستید به کار بالین بیشتر علاقه دارید یا کار آکادمیک؟
البته نمی توان بین کار بالینی و آکادمیک افتراق داد. هر دو در کنار هم باعث پیشبرد اهداف مراقبتی و درمانی خواهند بود. اعتقادم بر این است که با فعالیت در عرصه های آکادمیک و داشتن دید آکادمیک و استفاده از بهترین روش های علمی مثل به کارگیری انواع روش های تدریس، استفاده از ابزارهای مناسب جهت ارزیابی مهارت های بالینی، استفاده از پرستاری مبتنی بر شواهد، می توان در جهت ارتقا و بالا بردن سطح علمی و صلاحیت و شایستگی پرستاران عزیز گام برداشت و کار بالین را بهبود بخشید.
 
به نظر شما چگونه می توان در کنار پرستار بودن یک مادر و همسر موفق نیز بود؟
به لطف پروردگار، همسر و فرزندان مهربان و دلسوزی دارم که با حمایت و همکاری و تقویت انگیزه باعث ادامه راهم در این مسیر بودند.
 
اگر پرستار نمی شدید دوست داشتید چه شغلی را انتخاب کنید؟
اگر پرستار نمی شدم دوست داشتم مدرس رشته آناتومی یا فیزیولوژی در دانشگاه باشم.
 
کمی از روزهای تلخ و شیرینی که به عنوان یک پرستار داشتید بگویید؟
کمک به زلزله زدگان شهر بم در سال 1382 و همکاری با بسیج جامعه پزشکی در ویزیت رایگان مناطق محروم خاطرات تلخ و شیرینی را برایم رقم زد. 
 
بهترین هدیه ای که روز پرستار گرفتید؟
بهترین هدیه برای من، نامه پر از عشق تبریک روز پرستار از طرف پسرم بود که در 8 سالگی هدیه داد و گلدان کوچک و زیبایی که دختر عزیزم با پول قلک خود برایم خریده بود. 
 
برای جوانانی که می خواهند حرفه پرستاری را انتخاب کنند چه توصیه ای دارید؟
توصیه میکنم با عشق و علاقه و انگیزه خدمت به همنوع در این رشته تحصیل کنند چرا که در کنار این عوامل تحمل سختی های پرستاری آسان تر می شود.
 
بزرگترین آرزویی که دارید؟
بزرگترین آرزویم این است  که با استفاده از دستاوردهای علمی و تجربی بتوانم بهترین محیط آموزشی را در بیمارستان فارابی برای پرسنل کادر درمان با همکاری مسئولین محترم ایجاد کنم که در نهایت موجب رضایتمندی بیماران، کارکنان و به حداقل رسیدن خطاها شود. ضمنا آرزوی سلامتی و تندرستی برای همه هموطنان عزیزم به ویژه کادر محترم درمان که این روزها در صف اول مبارزه با ویروس کرونا هستند دارم. 
 
از وقتی که در اختیار ما قرار دادید متشکریم.
  • گروه خبری : مدیریت خدمات پرستاری
  • کد خبر : 230869
سید عباس  قاضی میرسعید
تهیه کننده:

سید عباس قاضی میرسعید

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه