شبكه 4 سيما در برنامه گنج دوران 7 فروردين ماه 95 ميزبان دكتر محمد صادق پيروز استاد پيشكسوت گروه چشم پزشكي دانشگاه شد.
دكتر محمد صادق پيروز متولد 14 خرداد 1302 در شهر لاهيجان است كه در سال 1319 به عنوان دانشجو وارد دانشكده پزشكي تهران شد. در سال 1325 دوره پزشكي عمومي را به پايان رساند و كار طبابت را شروع كرد. او در سال 1330 نفر اول آزمون دستياري چشم پزشكي شد و زير نظر پروفسور محمد قلي شمس اين دوره را سپري كرد.
دكتر پيروز مي گويد از زماني كه كار طبابت را شروع كرده تا امروز 69 سال و هفت ماه در خدمت سلامت مردم بوده است. از هر جا كه سخن به ميان مي آيد، باز به نام استاد شمس بر مي گردد، ارادت او به استادش هنوز در برق نگاهش موج مي زند.
او از سال 1337 كار خود را به عنوان عضو هيات علمي و آموزشي با سمت رئيس درمانگاه در بيمارستان فارابي ادامه داد و در زمان فعاليتش دوبار به سمت مدير گروه چشم پزشكي دانشگاه علوم پزشكي تهران انتخاب شد، يكبار در سال 54 و يكبار در سال 58 كه تا زمان بازنشستگي در سال 67 ادامه داشت.
دكتر پيروز نقش مهمي در توسعه بيمارستان فارابي داشت و خاطرات جالبي از فعاليت هاي خود در اين بيمارستان دارد و البته حرف هاي شنيدني از سير تحولات تاريخي در عرصه چشم پزشكي و دانشگاه علوم پزشكي تهران در 70 سال گذشته بيان مي كند. علاوه بر آن دكتر پيروز دستي هم در امور خير دارد. يك مدرسه و يك درمانگاه در زادگاهش ساخته است و دو هكتار زمين هم براي ساخت بيمارستان در لاهيجان به دانشگاه علوم پزشكي رشت اهدا كرده و آرزويش اين است كه هر چه زودتر اين بيمارستان افتتاح شود.
او اكنون در سن 93 سالگي در مورد كار پزشكي چنين مي گويد:"تمام پاكي و قداست رشته پزشكي در اين است كه طبيب خالص و مخلص در خدمت بيماران باشد. اگر پزشكي در بين مردم حرمت دارد به خاطر خدمتي است كه به مردم مي كند،اگر نمي‌خواهيم به مردم خدمت بكنيم بايدطبابت را ببوسيم و كنار بگذاريم و برويم يك شغل ديگري انتخاب بكنيم. طبيب بايد موازين پزشكي را رعايت كند و طبيب واقعي باشد."

1. avc_IRIB TV4 13950107_034929-Ganje Dooran_tums - Copy.mp4 | دانلود ویدیو
به روز رسانی : چهارشنبه 7 آذر 1397 - ساعت 09:52