۲۹ اکتبر، مصادف با ۷ آبان، روز جهانی پیشگیری از سکته مغزی نامگذاری شده است و به همین منظور هر ساله در این تاریخ، مراسمی در سراسر دنیا برگزار می شود. هدف از برگزاری این مراسم، افزایش سطح آگاهی تمام اقشار جامعه درباره سکته مغزی و راه های درمان و پیشگیری از آن است. اگر خون ‌رسانی به قسمتی از مغز دچار اختلال شود، این بخش از مغز نمی‌تواند به عملکرد طبیعی خود ادامه دهد که این وضعیت را سکته مغزی می‌‌نامند. عوامل متعددی از جمله سیگار کشیدن، فشار خون بالا، کم تحرکی و بالا بودن قند خون، خطر ابتلا به سکته مغزی را افزایش می‌دهند.
آگاهی از نشانه های سکته مغزی بسیار ضروری و حائز اهمیت است؛ تا جایی که با انتقال بیمار در کوتاهترین زمان به مراکز درمانی، می‌توان عوارض ناشی از این عارضه را به طور چشمگیری کاهش داد. علائمی مانند کاهش سطح هوشیاری، اختلال در تکلم یا بی‌حس شدن بدن،‌ از بارزترین علائم سکته مغزی به حساب می آیند.
سکته مغزی همواره به عنوان یکی از بیماری هایی که علاوه بر بر جا گذاشتن عوارض جسمی، بار مالی و روانی سنگینی را به فرد مبتلا، خانواده و جامعه تحمیل می کند ولی جالب است بدانید که عوارض سکته مغزی قابل درمان است.
تنها کافی است با علائم سکته مغزی آشنا باشید:
 به موقع بیمار را شناسایی کنید
به موقع با اورژانس 115 تماس بگیرید
به موقع بیمار را به مرکز درمانی تخصصی در استان یا شهر مربوطه انتقال دهیم.
چنانچه از زمان شروع علائم تا انتقال و شروع اقدامات درمانی ویژه در مرکز درمانی تخصصی کمتر از 3ساعت طول بکشد، علائم و عوارض سکته مغزی قابل درمان است.

به روز رسانی : سه شنبه 6 آذر 1397 - ساعت 11:29
ایجاد : شنبه 26 آبان 1397 - ساعت 12:47 2018-11-27 11:29:32