سمینار یک روزه رتینوپاتی نوزادان نارس با مشارکت معاونت درمان دانشگاه و مرکز غربالگری ROP بیمارستان فارابی در بیمارستان آرش برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی بیمارستان فارابی این سمینار به همت گروه مادر ، نوزاد و مامایی معاونت درمان دانشگاه و با همکاری اعضای هیئت علمی گروه رتین بیمارستان فارابی روز سه شنبه 10بهمن 1396 با حضور جمعی ازپزشکان فوق تخصص نوزادان و پرستاران در سالن کنفرانس بیمارستان جامع بانوان آرش برگزار شد.
دکترافسر فراهانی متخصص چشم پزشکی مرکز ROP فارابی گفت: در مرکز ROP فارابی پرونده موارد نابینایی ناشی از ROP به صورت یک سناریو به دقت ارزیابی می شود. در این بررسی ها مشخص شد، در صورتی که والدین به خوبی در مورد بیماری رتینوپاتی و نحوه مراقبت آن آگاهی  پیدا کنند ، نوزاد خود را به موقع برای بررسی و درمان منتقل خواهند کرد.
وی عمده مشکلات در بیماری رتینوپاتی نوزادان نارس را ناشی از عدم دسترسی به محل مناسب غربالگری، فرد مناسب و زمان مناسب دانست و افزود: سامانه غربالگری نوزادان نارس بهترین دستاورد مرکز ROP فارابی است که با سابقه 6 ساله برای رفع این مشکل فعالیت میکند. با استفاده از این سامانه نوزاد بلافاصله پس از تولد معرفی و بهترین زمان معاینه و محل مناسب مشخص شده و به اطلاع والدین و پزشک معالج می رسد.
دکتر فراهانی تاکید کرد: لازم است همه دست اندر کاران مراقبت از نوزاد به اهمیت همکاری با این سامانه پی برده و در زمینه پزشکی از راه دور یا تله مدیسین آگاهی داشته باشند. چون با استفاده از این سامانه و انتقال تصاویر گرفته شده از نوزاد به راحتی می توان اطلاعات را در زمان طلایی درمان به پزشکان ماهر ارسال کرد.
دکتر فراهانی از شرکت کنندگان در سمینار درخواست کرد با همکاری یکدیگر و استفاده از سامانه غربالگری ROP و تله مدیسین بر محدودیت ها غلبه نموده و بینایی مناسبی را به کودکان هدیه کنیم.
احمدی کارشناس نوزادان معاونت درمان دانشگاه نیز در خصوص هدف برگزاری سمینار اظهار داشت: با توجه به این که بیماری رتینوپاتی نوزادان نارس در اغلب موارد قابل پیشگیری بوده و درصورت تشخیص به موقع قابل درمان می باشد و در صورت عدم تشخیص به موقع می تواند منجر به نابینایی نوزاد شود لذا این معاونت در این خصوص توانمند سازی و ایجاد حساسیت در تمامی کارکنان مرتبط با نوزاد را رسالت خود دانسته و ضمن ارسال آیین نامه اجرایی برنامه رتینوپاتی نوزاد نارس به مراکز تابعه اقدام به برگزاری سمینارهای آموزشی  و نظارت بر اجرای صحیح این برنامه در بیمارستان ها می نماید.
خبر: امیدوار
عکس: نخستین – بیمارستان آرش