دکتر احمد عامری رییس بیست وسومین سمینار سالیانه فارابی در گفتگویی در مورد سابقه برگزاری این سمینار اظهار داشت: تا آنجا که به خاطردارم، از سال 1363که دوره دستیاری را در فارابی شروع کردم، هر سال بیمارستان سمینار یا کنگره ای را در محل آمفی تئاتر برگزار می کرد ولی از نظر زمانی، نظم مشخصی نداشت.
به تدریج به تاسی از کنگره های خارج از کشور، سمینار شکل و روال نسبتا مشخصی پیدا نمود و عمدتا در سه ماهه آخر سال در محل آمفی تئاتر بیمارستان فارابی برگزار می شد. کم کم چون فضای برگزاری کوچک بود و  ضمنا همکاران دانشگاههای مستقر در تهران نیز برای برگزاری و شرکت در سمینار ابراز تمایل می کردند؛ قرار شد انجمن چشم پزشکی عهده دار برگزاری کنگره ها شود و مسئولیت علمی آن یکسال در میان به بیمارستان فارابی و دو سال در میان به بیمارستانهای لبافی نژاد و حضرت رسول(ص) واگذار شود.
دکتر عامری با بیان اینکه :« متاسفانه بعد از مدتی نحوه اجرای توافق دچار تغییرات نسبی شد» افزود: به همین دلیل و شاید به دلایل دیگر ، زمانیکه جناب آقای دکتر هاشمی مدیر گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران شدند و جناب آقای دکتر منصوری نیز ریاست بیمارستان را بعهده داشتند، تصمیم گرفتند مجددا سمینار فارابی را احیا نمایند. ولی این بار زمان آن به جای زمستان به اردیبهشت ماه تغییر یافت.
 از نظر مکانی هم دو دوره در مجموعه شرکت نفت(در محمود آباد ) و سپس به صورت ثابت در هتل المپیک برگزار شد که این رویه همچنان تا امروز ادامه پیدا کرده است. وی اضافه کرد: البته دانشگاههای دیگر نیز در اقدامی مشابه مبادرت به برگزاری سمینار سالانه نمودند.
رییس بیست و سومین سمینار سالیانه فارابی در پاسخ به این سوال که « ماجرای ادغام سمینار های چشم پزشکی دانشگاه های تهران چه بود و چرا انجام نشد؟» گفت:
همانطور که می دانید قانون آموزش مداوم جامعه پزشکی یکی از مترقی ترین قوانین کشور است.  ایران جزء چند کشور اول دنیا ( تصور می کنم سومین یا چهارمین کشور) است که به نهضت به روز کردن دانش فارغ التحصیلان رشته پزشکی پرداخته است و در حقیقت استقبال شرکت کنندگان هم تا حد زیادی متاثر از این قانون است.
وی با تاکید بر این نکته که برگزاری سمینارها و کنگره ها در کنار محاسنی که دارند هزینه های بالایی را هم صرف می کنند گفت: تجمیع و برگزاری سالانه برنامه های علمی از جمله راهکارهای ضروری است که اینجانب در زمان مسئولیت خود در وزارت بهداشت در صدد فراهم کردن مقدمات اجرای اینکار برای کل کشور بودم که با توجه به تغییرات میسر نشد.
دکتر عامری افزود: خوشبختانه سال گذشته توافقی بین مدیران وقت گروه های چشم پزشکی دانشگاه های مستقر در تهران صورت پذیرفت تا برای جلوگیری از اتلاف وقت و هزینه سمینار های سالانه سه دانشگاه ادغام و مسئولیت اجرای آن به نوبت به دانشگاه ها واگذار شود. به این ترتیب که یکسال درمیان دانشگاه تهران و دو سال در میان سایر دانشگاه ها  برگزار کننده آن باشند.
رییس سمینار بیست و سوم فارابی برگزاری سمینار توسط انجمن را در عمل تکرار تجربه قبلی دانست و ابراز داشت: در این موضوع چند نکته وجود دارد:
اول این که برگزاری کنگره ها و سمینارها در رتبه بندی دانشگاهها موثر است. بنابراین وقتی انجمن برگزار کننده باشد هیچگونه امتیازی برای دانشگاه محسوب نخواهد شد. کما اینکه کنگره سالیانه انجمن تاکنون برای هیچ دانشگاهی امتیاز بوجود نیاورده است.
دکتر عامری دومین نکته را خدشه به هویت گروه های آموزشی چشم عنوان کرد و گفت:در سراسر دنیا برگزاری سمینارها و کنگره های علمی برای هر گروه آموزشی هویت درونی و بیرونی ایجاد می کند و برگزاری سمینار توسط انجمن به این هویت آسیب می رساند.
نکته بعدی آن است که برگزاری سمینارها و کنگره ها موجب تولید ثروت می شود که با توجه به عدم تخصیص بودجه کافی و کمبود های مالی، اغلب گروه ها می توانند به کمک آن گوشه ای از نیازهای خود را در امر آموزش برطرف نمایند.
دکتر عامری نتیجه گرفت که با عنایت به این مسایل اگر ادغام به شکلی باشد که برگزار کننده به صورت دوره ای دانشگاهها باشند؛ به نفع همه است یعنی هم دانشگاه در رتبه بندی خود از آن استفاده می کند و هم گروه های آموزشی سه دانشگاه به لحاظ مادی و معنوی از آن سود می برند ولی اگر برگزار کننده انجمن باشد، طبیعتا موضوع به سرنوشت برگزاری کنگره های سالیانه دچار خواهد شد و برای گروههای آموزشی هیچگونه امتیازی نخواهد داشت.
به نظر من همه باید بکوشیم گروههای آموزشی به دلیل نقش مستقیم آنان در آموزش دستیاری تقویت شده و از به حاشیه راندن آن ها خودداری گردد. باید اجازه داد درآمد اینگونه سمینارها در خودگروه های آموزشی هزینه شود.
وی در انتها پیشنهاد نمود همانطوریکه مدیران گروه سه دانشگاه توافق کرده بودند سمینار ها تجمیع و یکسال درمیان دانشگاه تهران و دو سال در میان سایر دانشگاه ها  برگزار کننده آن باشند ویک تیم نظارتی هم از هر سه دانشگاه تشکیل شده بردرآمد ها و نحوه هزینه آن اقدام نماید.
گفتگو و تنظیم: امیدوار
به روز رسانی : دوشنبه 21 فروردين 1396 - ساعت 11:09