شناسه : Introducing
1392-10-17 22:39
2014-1-7 22:41:46

قدمت بیمارستان فارابی به سال 1300بر می گردد ، باغ حاج معدل شیرازی خریداری و به آسایشگاه شهرداری اختصاص یافت . آسایشگاه بعدا به کارخانه تبدیل گردید . سپس بیماران موسسات خیریه مانند دارالایتام و دارالمساکین را در این محل جا دادند و بنام مریضخانه فقرا موسوم شد.
بعد از مدتی بیماران به
 بیمارستان بلدیه منتقل و محل مذکور به کارخانه برق بخش 10 اختصاص یافت .
این
 وضع چند سال ادامه داشت تا اینکه در دارالمساکین تیفوس شیوع یافت ، ناگزیر چند تخت درمحوطه قرار داده و بیماران تیفوسی را در آن بستری کردند و نام مریضخانه نمره 2 را برآن نهادند .
بعد از پایان همه گیری تیفوس ، بخشهای طبی و جراحی در مریضخانه دائر گشته و درمانگاههای مختلف پزشکی، جراحی و دندانپزشکی، بخش و درمانگاه بیماریهای گوش و حلق و بینی و داروخانه در آن تشکیل شد. در سال 1319 ،به صورت یک بیمارستان مجهز به دانشکده پزشکی ملحق گردید .

از سال 1321

احداث ساختمان کرسی چشم پزشکی به مساحت 13102 متر مربع، در آغاز سال 1321 شروع و در سال 1324 پایان یافت و درروز دوم آذرماه سال 1325 افتتاح و مورد استفاده قرار گرفت . ساختمان شامل بخشهای پزشکی، گوش و حلق و بینی ،آزمایشگاه و داروخانه با گنجایش 120 تخت بستری بود که بعدها تا 220 تخت گسترش داده شد .
در دوم خرداد 1336 به پاس خدمات مرحوم لسان شمس استاد فقید چشم پزشکی اطاق عمل بخش چشم پزشکی بیمارستان بنام آن مرحوم نامگذاری شد.  در تشکیلات کرسی چشم پزشکی ،کلاس تخصصی چشم پزشکی که مدت دوره آن سه سال بود دایر شد. کسانی که دانشکده پزشکی را به پایان می رساندند با طی این دوره آموزشی علمی و عملی تخصصی و گذراندن امتحانات لازم و نوشتن رساله مربوطه در رشته چشم پزشکی متخصص می شدند .

پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران

در سال 1359 لایحه واگذاری کلیه اراضی اطراف بیمارستان (حدود صدهزار متر مربع) به دانشکده پزشکی دانشگاه تهران ابلاغ و عملیات ساختمانی بیمارستان جدید فارابی شروع گردید .این ساختمان با مساحت 23 هزار متر مربع زیربنا در سال 1366افتتاح و به تشکیلات قدیم افزوده شد .
پس از پیروزی انقلاب اسلامی با توجه خاص به توسعه و تجهیز بیمارستان و با تلاش مسولان ذیربط، این بیمارستان به صورت بزرگترین مرکز چشم پزشکی در خاورمیانه درآمده و بسیاری از اعمال جراحی چشمکه قبلا در ایران قابل انجام نبود و بالاجبار بایستی بیماران راجهت مداوا به خارج از کشور اعزام می نمودند، با همت پزشکان مجرب و پرسنل سخت کوش بیمارستان در این مرکز انجام می گیرد . بطوری که نیاز به اعزام بیماران به خارج از کشور جهت معالجه چشم بسیار اندک شده است.

انتهای پیام