با حضور جمع کثیری از پرستاران، کارشناسان اتاق عمل و بیهوشی بیمارستان های چشم پزشکی، دهمین سمینار پرستاری چشم فارابی برگزارشد.

به گزارش روابط عمومی بیمارستان فارابی، همزمان با برگزاری بیست و پنجمین سمینار سالیانه چشم پزشکی فارابی، دهمین سمینار پرستاری چشم فارابی نیز با تمرکز بر موضوع مراقبت های پرستاری در بیماری آب سیاه(گلوکوم)، روزپنجشنبه 12 اردیبهشت 1398 در پژوهشگاه صنعت نفت تهران برگزار شد. در مراسم افتتاحیه این برنامه که با حضور دکترسید حسین صدرالسادات، رییس بیمارستان فارابی و سعید مرادی، مدیراین مرکز برگزار شد، دکتر احمد میرشاهی، دبیر علمی بیست و پنجمین سمینار سالیانه فارابی با تاکید بر نقش ارزنده و تعیین کننده  پرستاران در اجرای دقیق فرآیندهای درمانی و مراقبتی گفت: هرگز نمی توان مراقبت های پرستاری را از پیکره نظام سلامت جدا ساخت و جایگاه رفیع پرستاران را در تامین و حفظ سلامت جامعه نادیده انگاشت.
در ادامه مراسم دکتر شکوه ورعی، مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی تهران و دبیر علمی دهمین سمینار پرستاری چشم نیزبا بیان این نکته که پرستاری به عنوان یک حرفه باید همگام با رشد علم و دانش پیش برود گفت: برگزاری چنین سمینارهایی برای به روز نگه داشتن دانش پرستاران  در امرمراقبت، آموزش، درمان و پژوهش  ضروری است و پرستاران باید در کنار مسئولین و متولیان امر به برگزاری چنین سمینارهایی یاری رسانند .
شادی رضایی مدیر پرستاری بیمارستان فارابی و دبیر اجرایی سمینار به عنوان آخرین سخنران مراسم افتتاح اظهار داشت: استقبال همکاران از سمینار پرستاری چشم نشانه جایگاه ویژه این سمینار در ارتقای سطح دانش پرستاران در این حوزه است.
دهمین سمینار پرستاری چشم فارابی با اجرای سه پانل ادامه یافت. در پانل اول که دکتر ورعی اداره آن را برعهده داشت، گلوگوم مادرزادی، روش های درمان آن، مراقبت های پرستاری در درمان های داروئی گلوکوم مادرزادی توسط ماهک فروتن، مریم کنگاوری، ندابایرامی و رضا سلمان نژاد مرور شد.
در پانل دوم به ریاست دکتر رضا زارعی، فوق تخصص گلوکوم نیز مطالبی در مورد  ابزار، تجهیزات و تکنیک های جراحی گلوکوم، نقش پرستار در انواع جراحی های گلوکوم و کاربردهای لیزر درمانی در گلوکوم توسط مریم صباغی، عاطفه مجاوری، طیبه صادقی اکبری، سهیل بازیار و سودابه علی آبادیان ارائه شد.
سومین پانل سمینار با عنوان پیشگیری و آموزش به بیماران گلوکومی به ریاست دکتر سید مهدی طباطبائی برگزار شد و در آن مباحثی در مورد کیفیت زندگی در بیماران گلوکومی، آموزش خود مراقبتی به این بیماران، غربالگری و شناسایی بیماران پرخطر و حمایت روحی و روانی از بیماران مبتلا به گلوکوم توسط فاطمه میربازغ، بهاره نبی زاده، الهام بصیری، محمد رزازان مطرح شد.
 همچنین در این سمینار دو مقاله آزاد توسط دکتر شکوه ورعی و آزیتا مهر بخش ارائه شد و در پایان هر پانل جلسه پرسش و پاسخ برگزار شد.
یکی دیگر از بخش های این سمینار یکروزه برگزاری مسابقه عکس و پوستر بود که جوایز برندگان آن درمراسم اختتامیه سمینار اهداشد.
گفتنی است تمامی سخنرانی ها توسط کارشناسان پرستاری ارائه شد و در خلال برگزاری سمینار پوسترها و عکس های برگزیده به صورت الکترونیک و از طریق نمایشگر LCD به نمایش درآمد.

خبر: امیدوار
عکس: امیدوار- اسکندرپور