به گزارش روابط عمومی بیمارستان فارابی، دکتر سید حسین صدرالسادات، رییس بیمارستان فارابی روز شنبه 18اسفند 1397 در جمع سرپرستاران بیمارستان فارابی حضور یافت و با آنان دیدار و گفتگو کرد. در این جلسه که دکتر مهدی صنعتکار و دکتر آرش میرمحمد صادقی، معاونین اجرائی و درمان، سعید مرادی مدیر و شادی رضائی، مدیر پرستاری بیمارستان نیز حضور داشتند، سرپرستاران درمانگاه ها، اتاق های عمل و بخش های بستری سرپائی به نوبت  مشکلات واحد خود را مطرح کردند.
کمبود نیروی انسانی، کمبود تجهیزات، مشکلات بخش VIP و بیماران بین الملل، لزوم بازدید دوره ای تجهیزات پزشکی اتاق عمل 2 توسط واحد تجهیزات و رفع سریع مشکلات دستگاه ها، غیر ایمن بودن برخی برانکاردها در اتاق عمل و خطر سقوط بیمار، مشکل تداخل ساعت ترخیص و پذیرش بیمار در بخش امید ، اشکال ارزیابان به تهیه داروهای شیمی درمانی توسط بیماران، انتقال مشکلات کنسل شدن عمل جراحی به کارکنان بخش آرمان، لزوم توضیح علت کنسلی به بیمار توسط پزشک، عدم دسترسی سرپرستار به تعداد و علت کنسلی عمل جراحی، عدم اطلاع از تغییر در برنامه پزشکان، درخواست نصب دوربین مدار بسته در واحد ها، تنظیم برنامه حضور رزیدنت ها در درمانگاه رتین، استفاده از فضای بلا استفاده ساختمان ROP برای فعال کردن درمانگاه یووئیت، آماده سازی اتاق عمل 4 برای چهارشنبه سوری، کمبود صندلی همراه در بخش صدف، انجام مشاوره اطفال توسط دستیاران قلب و داخلی، ترخیص بیماران بخش اورژانس بستری در بخش های دیگر در روزهای تعطیل، کمبود دستگاه OCT در درمانگاه آنژیوگرافی، طولانی شدن نوبت های درمانگاه آنژیوگرافی، تنظیم برنامه کاری حضور اعضای هیئت علمی و فلو شیپ ها در درمانگاه لیزر برخی از مشکلات مطرح شده در این جلسه بودند.
دکتر صدر السادات در این نشست حوزه پرستاری را رکن اساسی و مهم بیمارستان و پرستاران را از ارکان اصلی تیم درمان برشمرد و افزود: شما به عنوان بازوهای مدیر پرستاری بیمارستان و مسئول رده های مختلف کادر پرستاری باید به نکته مهمی توجه داشته باشید و آن نقش محوری مدیر پرستاری در بیمارستان است. ممکن است برخی از شما در حل مشکلات با مدیر پرستاری اختلاف نظر داشته باشید یا انتقادی را وارد بدانید، این امری طبیعی است ولی نباید این اختلاف نظر به مجموعه زیر دست و محیط کار منتقل شود و نظم بخش و کار درمانی را تحت الشعاع قرار دهد.
رییس بیمارستان فارابی با بیان اینکه مسئول ارشد مشکل تمام مجموعه را می بیند و در برابر کل سیستم پاسخگو است، افزود: شما مشکلات واحد خود را می بیند ولی در نهایت این مدیر پرستاری است که باید با اشراف بر مجموعه مشکلات را اولویت بندی کند و برای رفع آن تصمیم بگیرد. وظیفه همه شما هم متابعت از این تصمیم است، حتی اگر بر خلاف رای و نظر شما باشد. این از لوازم مدیریت و مسئولیت است.
وی با تقدیر از زحمات رضائی، مدیر پرستاری بیمارستان و ابراز رضایت از عملکرد وی ، گفت: با سعه صدری که از ایشان سراغ دارم حتما مشکلات را می شنوند و تمام سعی خود را برای رفع آن به کار می بندند .
رییس بیمارستان فارابی، با انتقاد از برخی عدم هماهنگی ها بین واحد ها و دفتر پرستاری بیمارستان گفت: دفتر پرستاری و مترون تحت نظارت مستقیم رییس بیمارستان است و بقیه مسئولین در این ارتباط به من کمک می کنند. در طی این دوسال و نیم از ایشان حمایت کرده ام و سیاست دیگری غیر از این نخواهم داشت. در طی این مدت هم کمترین دخالت را در حوزه پرستاری داشته ام چون معتقدم وقتی مسئولی را انتخاب می کنم باید به وی اعتماد نمایم. درخواستم از شما هم این است که نهایت همکاری هماهنگی و تعامل را هم با خانم رضایی و هم با زیر مجموعه خود داشته باشید. کمبود ها و مشکلات هم در محیط کار و هم در جامعه وخانواده زیاد است، با هم همکاری کنیم و مانند یک خانواده کارها را پیش ببریم .
دکتر صدر السادات در ادامه به دو مشکل مشترک واحد ها یعنی کمبود نیروی انسانی و تهیه لوازم و تجهیزات اشاره کرد و گفت: در مورد کمبود نیرو، مشکلی است که قطها سال آینده نیز ادامه خواهد داشت . ما تابع سیاست های کشوری و دانشگاه در کوچک کردن بدنه سازمان هستیم. همانطور که می دانید در حال حاضر تنها راه تامین نیروی انسانی ما استفاده از نیروهای طرحی آن هم با شرایطی خاص است. البته ما موضوع کمبود نیرو را مرتب به دانشگاه منتقل می کنیم و نهایت تلاشمان را در تامین نیرو داریم ولی باید دفتر پرستاری این مسئله را مدیریت نماید و با نیروهای موجود برنامه واحد ها را تنظیم نماید.
وی خاطر نشان کرد:  به نظر می رسد فعلا تنها راه حل عملی تامین نیروی انسانی، استفاده از اضافه کاری است. البته معتقدم باید به طور یکسان و متعادل بین پرسنل پخش شود.
رییس بیمارستان فارابی در مورد مشکل کمبود تجهیزات هم گفت: این مشکل همه جا وجود دارد و مخصوص بیمارستان فارابی نیست. ولی در این میان قطعا اولویت با اتاق های عمل است. نکته مهمی که در این زمینه وجود دارد تنظیم برنامه اتاق های عمل بر اساس امکانات موجود است. پزشکان و جراحان باید این مسئله را بپذیرند و نوبت عمل را با توجه به امکانات و تجهیزات موجود بدهند. اصولا فلسفه تنظیم لیست عمل همین است که از روز قبل تعداد و نوع جراحی مشخص شود تا تجهیزات و امکانات مورد نیاز آن تامین شود و مشکلی پیش نیاید.
وی در پایان سخنانش سالی خوش و پر از سلامتی برای یکایک همکاران آرزو نمود.
دکتر مهدی صنعتکار، معاون اجرائی بیمارستان نیز طی سخنانی سال 97 را سالی سخت برای همه مسئولین دانست و گفت: با کمبود تجهیزات و نیروی انسانی فشار بر روی مسئولین واحدها زیاد بود. شاید سال بعد هم این مشکل ادامه داشته باشد ولی تجربه ثابت کرده شرایط سخت را فقط با همدلی، همیاری و کمک به یکدیگر می توان به سلامت پشت سر گذاشت. باید هوای همدیگر را داشته باشیم مشکلات هم را حل کنیم.
وی در مورد  بخش VIP و بیماران بین المل،گفت: جایگاه ویژه ای از نظر درآمدزائی برای بیمارستان دارد و موضوع ثابت جلسات هیئت رئیسه بیمارستان است. اهتمام بیمارستان بر فعال کردن ان بخش است ولی تا وقتی بتواند به ماکزیمم ظرفیت خود برسد باید برای پذیرش سرریز بخش های دیگر همکاری کند.
اعمال محدودیت برای اعمال جراحی گروه رتین همانند گروه های  اربیت و قرنیه برای جلوگیری از ازدحام در اتاق های عمل، لزوم حل مشکل لیست عمل جراحی در درمانگاه ها، تامین روزانه تجهیزات و مشکل خرید نقدی،تعیین تکلیف بیماری که عملش کنسل شده در اتاق عمل و تعیین نوبت بعدی برای وی، تقدیر از مسئول و کارکنان واحد CSSD برخی از مطالبی بود که دکتر صنعتکار به آن ها اشاره کرد و در پایان افزود: ما همه متوجه مشکلات هستیم و مشکلات به ما منتقل می شود.امیدواریم بتوانیم این مشکلات را با همکاری هم حل کنیم.
خبر و عکس: امیدوار
به روز رسانی : شنبه 18 اسفند 1397 - ساعت 16:27